پیام دبیر اجرایی

بنام خدا

بدون شک پژوهش های علمی در هر زمینه ای سبب گسترش مرزهای دانش و ضامن پیشرفت و سلامت جامعه به شمار می رود. بیشترین تأثیر اقتصادی زنبور عسل از طریق گرده افشانی محصولات کشاورزی صورت می گیرد. علاوه اهمیت زنبور عسل در بسیاری از جنبه های زندگی انسان از جمله به عنوان موجودی ارزشمند جهت حفظ اکوسیستم، تامین غذا (عسل)، تولید ترکیبات زیست فعال ویژه (ژل رویال، زهر، بره موم و موم) و کاربرد این فرآورده ها در حوزه های تغذیه ای و سلامت از جمله دارو، مکمل، غذا ، آرایشی و بهداشتی، حائز اهمیت است. انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور به منظور انجام مأموریت‌ها و نیل به اهداف عالی علمی، پژوهشی و اقتصادی، با استعانت از خداوند بزرگ و با همکاری دانشگاه ها و مؤسسات و صنایع وابسته، سومین همایش ملی زنبور عسل به مناسبت روز جهانی زنبور عسل را برگزار خواهد نمود. همایش ملی زنبور عسل و صنایع وابسته فرصتی است مغتنم برای تعامل مشترک بین حوزه های علمی و صنایع زنبور عسل، تا با استفاده از تحقیقات علمی و تجارب ارزشمند تولیدکنندگان این حوزه ارزش افزوده مضاعف به فراوردهای زنبور عسل تزریق گردد و با استفاده از فناوری های نوین، هوش مصنوعی و ورود محققین جوان و به مدد فعالین صنعت زنبورداری محصولات دانش بنیان و فنآورانه تولید و روانه بازار گردد. این همایش تلاش دارد با استناد به بیانات رهبر معظم و شعار سال " سرمایه گذاری در تولید" تمام جنبه های اقتصادی، علمی و دانشی این حوزه را مد نظر قرار دهد و بستری مناسب جهت تلاقی دانشگاه و صنعت جهت سرمایه گذاری را فراهم آورد تا حاصل آن تولید محصولات، جدید، دانش محور و با کیفیت در حوزه غذا، سلامت و حفظ اکوسیستم باشد.


در این راستا کمیته سیاست گذاری و مجریان سومین همایش ملی زنبور عسل به منظور ارج نهادن به تلاش های بی وقفه فعالین صنایع وابسته و محققین حوزه زنبور عسل، توجه به تمام فرآورده های زنبور عسل، را مهم می داند و توجه به توسعه و سرمایه گذاری در تمام جنبه های زنبور عسل را ضروری و حائز اهمیت تلقی می کند. امیداست همایش پیشرو سبب گردد تمام فرآورده های زنبور عسل مورد توجه هر چه بیشتر قرار گیرد و با عنایت به اثرات ارزشمند زنبور عسل در اکوسیستم به حفظ و توسعه این صنعت توجه بیشتری مبذول گردد.

با سپاس
دبیر کمیته اجرایی
دکتر شهریار اسلامی تبار