به گزارش دبیرخانه همایش زنبور عسل و صنایع وابسته
سومین همایش ملی و اولین همایش بینالمللی زنبور عسل و صنایع وابسته، روز سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ در فضایی علمی، تولیدی و اقتصادی برگزار گردید. این رویداد مهم، با هدف ایجاد همکاریهای بینالمللی و تبادل دانش، ضمن برپایی نمایشگاه جانبی و حضور صنایع وابسته، به صورت مشترک و با پوشش آنلاین، با کشور ترکیه اجرا شد.
این کنفرانس با حضور مقامات بلند پایه دولتی دو کشور ایران و ترکیه، مدیرکل نظارت بر امور مکمل ها و فرآورده های طبیعی سازمان غذا و دارو، رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، رایزن بازرگانی کشور ترکیه در ایران، استاندار آنکارا، سرکنسول ایران در استانبول، اساتید و اعضای هیات علمی و فعالان دو کشور برگزار شد.
امسال علاوه بر شرکتهای تولید کننده پایه، شرکت هایی با محصولات نوآورانه، فناورانه و دانش بنیان در حوزه بهداشتی، تغذیه ای، مکمل و دارویی از مخاطبان و مشتریان میزبانی نمودند.
لازم به ذکر است فعالان رسانه از جمله «اقتصاد آنلاین»، «بینا نیوز »، «صدا و سیمای جمهوری اسلامی» و «خبرگزاری وزارت کشاورزی کشور ترکیه» جهت پوشش خبری حضور داشتند.
بعلاوه آزمایشگاه های همکار سازمان غذا و دارو، تولید کنندگان مکمل های زنبور عسل، در غرفهای مستقل در نمایشگاه حضور یافته و میزبان علاقمندان بودند.
شایان ذکر است این همایش با میزبانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و مدیریت شرکت های نیک اندیشان بهداد، الی سلامت و برندهایی همچون گل وردی ، کوپا بی، آماده لذیذ، میهن و همکاری دانشگاه نیشان تاشی ترکیه به صورت همزمان و وبینار مشترک بود.
پس از افتتاحیه همایش آقای دکتر مرتضویان رییس همایش و رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور به ایراد سخنرانی پرداختند و به اهمیت موضوع زنبور عسل و اقتصاد فرآورده های این موجود ارزشمند پرداختند و ادامه روند توسعه علمی و فناوری در صنعت زنبورداری و محصولات فراسودمند را ارزشمند دانستند و حمایت این انستیتو از طرح های تحقیقاتی و تولیدی نوآورانه را اعلام نمودند. در ادامه دکتر Ayşegül komşuoğlu رییس دانشگاه نیشان تاشی ترکیه همکاری مشترک دو کشور را با ارزش و مهم قلمداد کردند و ادامه این همکاری ها را در توسعه و رشد صنایع و تبادل تجربیات در حوزه فرآورده های زنبور عسل را بسیار سازنده تلقی کردند.
سپس دکتر صفا مدیر کل مکمل و فرآورده های طبیعی سازمان غذا و دارو به اهمیت رگولاتوری و استاندارد سازی محصولات و فرآورده های زنبور عسل اشاره کردند و بر حمایت سازمان در تسریع روند اخذ مجوزها و تولید فراورده های ویژه زنبور عسل تاکید کردند.
همچنین دکتر Suat Parıldar مدیر کشاورزی و جنگلداری استانبول به اهمیت زنبور عسل اشاره کردند و از پروژه زنبورهای شاد برای کودکان سخن گفتند و آن را برنامه ای در جهت آگاه سازی کودکان و آشنایی آنها با اهمیت زنبور عسل قلمداد نمودند و همچنین از آمار تولید عسل و کندوهای زنبور عسل در ترکیه اطلاعاتی در اختیار حاضران قرار دادند.
در ادامه لباهنگ هایی در مورد اهمیت زنبور عسل توسط گروه سرود دختران آفتاب اجرا شد و مورد توجه و استقبال حاضرین قرار گرفت. این اجرا با هدف آشنایی و جلب توجه کودکان و نوجوانان به زنبور عسل و اهمیت آن طراحی و تنظیم شده بود.
سپس دکتر رضایی رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی به اهمیت زنبور عسل در گسترش کشاورزی اشاره نموده و توصیه کردند هاب زنبور عسل در ایران نیز مشخص گردد. همچنین اساتید ارجمندی از دو کشور ایران و ترکیه از جمله آقای دکتر تاج آبادی، دکتر محرابیان و دکتر Aslı Elif Tanuğur و Gamze Şanlı Ak و Şeref Cinbirtoğlu به ایراد سخنرانی و ارایه نتایج تحقیقات خود در حوزه فراورده های زنبور عسل و تکنیک های جدید استاندارد سازی پرداختند.
در ادامه همایش از یک محصول دانش بنیان به عنوان خوراک و غذای مکمل زنبور عسل رونمایی گردید.
سپس دبیر علمی همایش آقای دکتر عیسی پور به اهمیت موضوعاتی از جمله فرآورده های زنبور عسل و ویژگی های دارویی، بهداشتی و مکملی آنها از جمله بره موم، زهر، گرده گل، و ژل رویال پرداختند و استفاده از فناوری های نوین و نوآوری در تولید محصولات ویژه را حائز اهمیت قلمداد کردند و توجه به استاندارد های بین المللی جهت صادرات را مهم ارزیابی نمودند و عامل بسته بندی و برندیگ را مسئله مهمی در جذب بازار و ایجاد بازار بالقوه ذکر نمودند. در ادامه آقای مهندس مهدویان مدیر عامل شرکت دانش بنیان نیک اندیشان بهداد و حامی همایش به تجربیات ارزنده خود در مواجه با زنبور عسل و خواص آن اشاره نمودند.
در اختتامیه همایش جناب دکتر اسلامی تبار به ایراد سخنرانی پرداختند. ایشان به اهمیت زنبور عسل در بسیاری از جنبههای زندگی انسان از جمله حفظ اکوسیستم، تأمین غذا (عسل)، تولید ترکیبات زیست فعال ویژه (ژل رویال، زهر، برهموم و موم) و کاربرد این فرآوردهها در حوزههای تغذیهای و سلامت از جمله دارو، مکمل، غذا، آرایشی و بهداشتی، اشاره نمودند. همچنین از اهمیت نوآوری، هوش مصنوعی، توجه به فرآورده های ثانویه زنبورعسل و ایجاد زنجیره ارزش در محصولات زنبور عسل ایراد سخن نمودند و به تحقیقات و تلاش برای تولید چند محصول نوآورانه از جمله خمیر دندان، کرم ضد درد، کرم سوختگی و ترمیم پوست، شامپو و اسپری سرماخوردگی حاصل از فرآورده های زنبور عسل و طی مراحل آزمایشات بالینی جهت اخذ مجوزهای تولید اشاره نمودند. ایشان در خاتمه درباره اهمیت تشکیل یک انجمن و تاسیس آن در حوزه فرآورده های طبیعی توضیحات ارزشمندی ارایه دادند.
ضمنا آقای دکتر علی پاشازاده رئیس کنفرانس (از طرف دانشگاه نیشانتاشی استانبول) از انستیتو تغذیه بدلیل فراهم آوردن شرایط لازم برای ایجاد بستر مناسب ارتباط آنلاین و سایر همکاری های ارزشمند تشکر کردند.
در پایان همایش به پاس زحمات کمیته اجرایی - علمی و سخنرانان محترم، غرفه های منتخب در نوآوری محصول، با اهدا لوح تقدیر قدردانی شد. همچنین از برگزیدگان مسابقه نقاشی کودکانه و گروه سرود نیز با اهدا تقدیر نامه و جوایز ارزنده تقدیر و تشکر به عمل آمد.
امید است سومین همایش بین المللی زنبور عسل وصنایع وابسته بستری موثر و ارزشمند جهت همکاری و تبادل تجربیات مشترک فعالین عرصه محصولات و فراورده های زنبور عسل دو کشور را فراهم کرده باشد.